top of page

Case

My DNA vet

Plan V_MyDNAvet_Case_1.webp

My DNA vet gör säkra och tillförlitliga DNA-test på husdjur. Tjänsten beställs via deras hemsida, därefter får kunden hem ett testkit för sitt husdjur. Testet skickas tillbaka och analyseras på laboratorium.

Vad vi gjorde

Innehåll

+ Innehållsstrategi

+ Video

+ Foto

Utmaning

I allmänhet är konceptet med DNA-test på husdjur ännu inte etablerat i Sverige. Utmaningen låg framförallt i att påvisa hur enkelt det är att utföra och att det är helt smärtfritt för djuren.

Vet_2021_Mellan.png

Konceptutveckling

För att attrahera nya användare som inte aktivt söker efter tjänsten identifierades video som det mest slagkraftiga mediet. En lekfull, informativ och visuellt intressant produktion kunde både skapa uppmärksamhet och nyfikenhet för en större målgrupp.

Plan V_MyDNAvet_Case_5.webp

Enfärgade bakgrunder gav en visuell stil som stack ut från alla andra bilder och videos på djur i sociala medier.

Husdjuret är stjärnan

Istället för att fokusera på de tekniska aspekterna av testet fick djuren vara i centrum. Det är dem vi knyter an till och bryr oss om, testet är bara medlet för att säkerställa deras hälsa.

Plan V_MyDNAvet_Case_2.webp
Plan V_MyDNAvet_Case_4.webp
Plan V_MyDNAvet_Case_3.webp
Plan V_MyDNAvet_Case_6.webp

Key takeaway

Balansen mellan det visuellt tilltalande och de förklarande budskapen i videon blev framgångsfaktorn. Mottagaren stannade upp och höll sig kvar för att se vilket djur som skulle dyka upp härnäst samtidigt som de enkelt kunde ta till sig informationen om DNA-testning.

Se fler case

ANLITA OSS

Kontakta oss så utvärderar vi tillsammans era behov och möjligheter.

0760 83 74 87

info@planv.se

Erik Dahlbergsgatan 24 B

211 48 Malmö

bottom of page